Harddisk udskiftning

Er din pc gået i sort og du frygter at alle dine filer er væk?

Frygt ej vi her hos Jentech IT har stor erfaring i harddisk udskiftning og i at hente data fra en gammel harddisk og overflyttet dem til en ny.

Dette kræver dog at harddisken ikke selv er defekt, for at kunne finde dataen.

Er harddisken ødelagt skal der nogle specialister til som koster rigtig mange penge.

Hvad er en harddisk?

En harddisk (undertiden forkortet som en harddisk, HD eller HDD) er en ikke-flygtig datalagringsenhed. Det er normalt installeret internt i en computer, forbundet direkte til diskcontrolleren på computerens bundkort. Den indeholder en eller flere fade, der er placeret inde i et lufttæt kabinet. Data skrives til tallerkenerne ved hjælp af et magnetisk hoved, som bevæger sig hurtigt over dem, mens de snurrer.

I dag hedder det SSD?

SSD’er (solid-state-drev) er begyndt at erstatte HDD’er (harddiskdrev) på grund af de forskellige ydelsesfordele, de har i forhold til HDD, herunder hurtigere adgangstider og lavere latenstid. Selvom SSD’er bliver populære, bruges HDD’er fortsat i mange stationære computere hovedsageligt på grund af den værdi pr. Dollar, som HDD’er tilbyder over SSD’er. Imidlertid begynder flere og flere bærbare computere at bruge SSD over HDD, hvilket hjælper med at forbedre bærbarheders pålidelighed og stabilitet.

 

Harddisk